31 Eki 2008

kötüyüm ben kötüyümm kötüyümm kötüyüüümm

Hayatımızdaki İYİ insanları kategorize edebiliyoruz. İşte bir tanesi mesela canımızdan çok sevdiğiimiz iyiler.
Bu canlar bir tanedir olmazsa olmazdır bizim için.Onlardan vazgeçemeyiz.Çok severiz,koyunlarından öperiz,gıdıklarız falan.Onlar iyidir hep...
Bir diğeri hakkında konuşulunca "haa evet o mu iyidir o yaa iyi insandır hoştur" deriz.Bunlarla pek samimi değilizdir ama biliriz ki bunlardan zarar gelmez.Bi köşede dururlar biz onları sevedururuz bilmeden..
Bir diğeri iyi gibi görünürler herkes iyi bilir,siz de iyi bilirsiniz hakkınızı helal edersiniz,ama gerçekten iyi mi değil mi pek tanımzsınız iyi dururlar.Ne seversiniz ne sevmezsiniz.AMa insanlar iyi diye bahseder.
Bir diğeri iyi gibi dururlar,herkes iyi der,siz de baştan öyle algılarsınız herkese karşı iyidirler çünkü sonra yüzyüze gelince anlarsınız gerçekten sizin için iyi mi kötü mü,sonuçta bu iyilerden nefret edersiniz.Kötü değillerdir ama .Kimse de kötü bilmez.Ama sizin için nefret edilecek bi tarafı vardır..Çomçok nefret edersiniz hatta.Bu iyiler can sıkarlar.
Lakin kötüleri kategorize edemeyiz.Kötü kötüdür.Bir tek kötü vardır.İnsan bir kere kötü oldu muydu kötüdür.Azı çoğu yoktur.
Kötüler hayal kırıklığı yaratmazlar.Ama iyiler öyle değildir.Onlardan hep iyi şeyler beklediğinizden hayalkırıklığına uğrayabilirsiniz.Kötüler oolduğu gibidir"zaten kötü"
Fakat bazı iyiler işte yukarıda saydığımız cinsten olanlar "anaaa nası laaaan!" dedirtir.
Bu yüzden ben kötü olmaya karar verdim.Sade KöTÜ.Saf,katıksız...Kötüyseniz buyrun yeni kötü hayatıma... başka iyilerden nefret etmek istemem çünkü.

2 yorum:

alpernatif dedi ki...

Welcome to dark side :D
(açıklama için bkz. star wars)

Adsız dedi ki...

küçük bir kötüsün.
gördükçe farkedeceksin ki kötünün de mertebeleri var. kabuller var. ehven-i şer var. tolerans var. idare etmek var. var oğlu var. ama önemli olan karar vermek. karar güzel.