17 Tem 2009

Düğün

Hayatımda ilk defa "düğünlerde teyze ısrarına gerek duymadan kendinden kalkıp süper oynayan kız" olmayı istedim en samimi arkadaşımın düğününde.
"En Samimi Arkadaş"ınız evlendiği için çok mutlu oluyorsunuz ve bunu bi şekilde göstermek de gerek.Her düğünde yaptığınız gibi bi köşeden, "yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum, önemli olan katılmak zaten heh heh" diye bakmıyorsunuz düğüne.
Takıyı takıp kaçmak da yok.Sonuna kadar eğlencez.
De...E ben oynamayı, halay çekmeyi falan bilmediğimden "napçam lağğğn?" diye düşünüp durdum düğüne kadar.Düğüne kadar kuaföre de gittim tabi.O sıra pek düşünemedim napçağımı.Kuaförde tek düşündüğüm "ayyyyy kafamı koca kafa yapmasa bari,bakalım Sibel Can mı olcam,Ebru Gündeş mi?" oldu.Nitekim tüm açıklamalarıma rağmen bi adet "Koca Kafalı Ebru Gündeş" olarak sahneye çıkmaya hazırdım.Halbuki tek istediğim dağınık topuzdu.O tuttu tüm saçı tepeye oturttu.O kadar tepeden yapma dedim,koca kafa olmasın dedim ahhhh ahh dinlemedi..Zaten de kuaför sanki bi sürtükle muhatapmış gibi muhabbet ediyordu,sulanıyordu falan,onun için her kız aynı sanki,hep sürtüklere mi denk gelmiş ne.. arkadaşımın hatrına sustum idare ettim adamı.Arkadaşımın tanıdığıymış,ayarlamış işte hepimiz oraya gittik çünkü.Telefon numarası vermeye kalktı hatta "Ne için?" dedim."e saç için" dedi."yok gerek yok" dedim.İç sesim iyi bi küfür etti,şişşş ayıp dedim içime,sustuk.

Neyssseeee düğüne konuk sanatçı olarak gittim.Gelin damat geldi,ilk dans edildi ve sonra o an geldi,şarkıcı adam o meşhur düğün havalarından birini çalmaya başladı ve yavaştan millet piste çıkıp ellerini kaldırıp parmak şıklatmak suretiyle yapılan oyunu oynamaya başladılar.Ben de arkadaşlarla birlikte hiç kimsenin, özellikle hiç bi teyzenin "Hadi kalk oynicaz bak oturmaya mı geldin!" ısrarına maruz kalmadan bizzat gönüllü kalktım eğlenmek için.
Ohhhh lan dağıtacaktık iyice,kurt murt kalmicaktı.Bi gazla atıldım piste ama yok arkadaş odun hep odun.Pistte ses sisteminin bir kolonu gibi kaldım bi an.Ben hep düğünlerde zorla kaldırılırsam, kalkar, oynayanlara alkış tutar, arada ayaklarımı ritme uydurur, sonra... ehh yeter... deyip otururdum.Ben beceremiyorum oynamayı o mutlulukta o gazda bile.
Sosyal öğrenme yontemiyle etrafımda süper oynayan kızlara baktım.Kolları kaldır,parmak şıklat,arada kollarla helezonlar çiz,omuzlar oynasın,tek başına oynama,karşına bi eş bul oynamak için,suratına "dünyanın en çekici,en süper oynayan,en işveli kadını" ifadesini takın,karşındaki kıza" o kadar mükemmeliz ki ahaaha" şeklinde gülümse,çünkü o sana o şekilde gülümsüyor bozma kızı.Evet iyi gidiyor bu oyun havasını atlattık sağ salim..Sıra geldi "haydi le le le le le"ye...
"Hoşgeldin yaaağ yüreğime" ve dahi sonraki nakarat kısmında bi el belde,bi el havada helezonlar çizecek şekilde beli kıvırtarak oyna.Karşında ki dönyanın en gözel karısıylan gene dönyanın en gözel diğer karısı olarak omuz çarpıştır."elalem ne derse desin" kısmında kol havada dirsekten kıracak şekilde havaya havaya salla.O esnada suratında "bütün dünyada ki insanlar! hepinizin ebesiyle tanışırım ahahah!" ifadesi olsun.
Bu da tamam olduktan sonra sıra geldi halaya.En son bi düğünde halaya katıldığımda iç dünyamı sarsacak bi durum olmuştu.Düşünün halayın ortasındaki elemanım.Sağ tarafımdaki grup bi tarafa,sol tarafımdaki grup öbür tarafa çekiştiriyor beni.Zaten bende kollar uzun Safinaz gibi kalmıştım ortada.Gene aynı şeyi yaşar mıyım korkusuyla başladık halaya şükür bişi olmadı.Bu damat halayıydı gerçi.Tam öğrendim nası olduğuunu halay bitti.
Tüm acemiliğime rağmen çok eğlendim düğünde.Düğünleri normalde sevmem,ama insanın en yakın arkadaşı olduğunda düğünün anlamı oluyor mutluluk veriyor.Güzel bişi :)

12 yorum:

Şarküteri dedi ki...

Bilmiyorum bir çözüm olur mu senin için ama oyanayamayan erkek durumunda tek bir çıkar yol vardır... Düğünden önce bir iki kadeh bişey atmak. Ha sen alkol kullanmıyor isen o zaman marihuana da olur :)

Ses sistemi kolonu esprisi iyiydi :)

alpernatif dedi ki...

Bir daha halaya katılmak yerine teyzeye katılırsan olayı çözersin desem...

İğrenç oldu di mi :)

Unknown dedi ki...

Geçenlerde ben de otobüse atladım en yakın akadaşımın düğününe gittim..Oğlum ne et ne et bir iki figür öğren rezilik basma dedim düğünde :)Gittik düğüne 1-2 kişi oynadı gerisi dans..Yırttık abi dedim..Çok peltemsi bi düğündü.Fakat sunu öğrendim biraz da oynamayı bilmek lazım.En iisi bi namık takayım teybe :D

imbir dedi ki...

YEC:marihuana mı naptın yahu :D spacecake mi ne varmış haşhaşlı o da kafa yapıomuş hollanda da mı ne meşhurmuş.ama tarifini bi yerde gördüm. sanırım şu an en iyi çözüm benim için alkol kullanmadığımdan:D

Kıymetli Alper Bey: eheh yok valla aklıma gelseydi öyle yazıyı yazarken hiç çekinmeden yapardım bu espriyi kötü mötü maksat muhabbet :D


Ayberk:evet öğrenmek şart,hele damatsan mecbursun :D

.. dedi ki...

"düğün" son zamanlardaki ihtisas alanım. halay bilmiyom ben de ama damat halayını yeni öğrendim. bi tek el çırpma kısmını biliyorum onun da. ama güzel evet 8)

hbasak dedi ki...

çok eğlendim okurken :) Ben bir kaç sene önce, düğünlerde el çırpma dışında bir hareket yapabilme umuduyla, kendime benzer bir kaç kişiyle dans kursuna bile gittim....bildiğimiz oryantal kursu. 4-5 derse katıldım, çok faydası oldu. Bir sürü şey gösterdiler tabi ama ben en çok kollarımı oynatma konusunda kendimi geliştirdim. Piste kalkmayı halen sevmiyorum ama müzik başlar başlamaz oturduğum yerden oynayabiliyorum. Tabi bu, dans etmeye çok istekliymişim gibi bir imaj yaratıyor, hemen orada oynama gel buraya diye çekiştiriyorlar ama piste çıktım mı gene el çırpma moduna giriyorum...Olsun, kollarını kavuşturup oturan başak'tan el çırpana, oturduğu yerde oynayana...güzel bir gelişim gösterdim, kendimle gurur duyuyorum.

Çağlar dedi ki...

yazı hoş, ala.
aklıma doğal olarak kendi hallerimi getirdi. benim durum biraz karışık. yec demiş ya olmuyorsa biraz alkol sosu ekle diye. ben düğünlerde sanki bi büyük devirmiş de çıkmış piste sanılıyorum. öyle bi kendinden geçme, bi havalara girme, bi acayip insanlıktan çıkma.
neden dersen ben hiç ama hiç bilmediğim ve beceremediğim halde çok oynuyorum. hele ki karşıma da öyle bi kopuk buldum mu tutabilene aşkolsun beni.
işin komik yanı da herkes beni alkollü sanıyor ki hiç olmuyorum. ya sıfır alkol ya da bir iki kadeh birşey. herkes soruyor ne içti bu diye, ben de iç sesimle cevap veriyorum hani seninki gibi :D

imbir dedi ki...

ahaha gözümde birden canlandı çağlar :))))) süper ama ya keşke ben de öyle olsam.. gerçi o zaman kimse küçük oğluna almaz beni yırtık lan bu diye :D

Adsız dedi ki...

Webmaster cok tesekkurler...

Selamlar Neslihan

Adsız dedi ki...

Wow, fantastic weblog structure! Ηow lοng
have you been runnіng a blοg for? you maԁe
blogging glance еasy. The full loоk of your
ωeb site iѕ fantastic, let alоne the contеnt material!


Feel free to suгf to my wеbpage :: SEOPressor V5
Here is my web blog ... SEOPressor V5

Adsız dedi ki...

Hi thегe, just wanted tо mention,
Ι lіked this post. It ωas insρiring. Keep on posting!


Hеre iѕ mу web-site :: SEOPressor V5 review

Adsız dedi ki...

I liκе thе valuаble info уou suρply for your
articlеs. I will bookmarκ your weblog and check oncе mοre
right here гegulаrly. I'm moderately certain I'll learn
many nеw stuff proper right herе! Best of
luck for the next!

Feеl free to visit my hοmeрage .
.. Get onpageseo plugin